?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako spraviť z klamstva pravdu

III. kapitola. Masové odžubovanie. Nie je ťažké klamať, je ťažké klamať tak, aby vám ostatní uverili.

Nie je ťažké klamať, je ťažké klamať tak, aby vám ostatní uverili. Keďže ľudia sú vo svojej podstate nedôverčiví, treba na nich ísť okľukou. Šírením poplašných správ a mätením okolia možno dosiahnuť takmer dokonalé klamstvo. Nie je to jednoduché, ale pokúsim sa ponúknuť pár zásad.

1. Reálne okolnosti klamstva. Vyberajte skutočné miesta, ktorých polohu obete poznajú. Vymyslite si svedkov, ktorých obete síce poznajú, ale šanca, že ich stretnú, je minimálna. Dobrým základom je aj skutočná udalosť, ktorú ste zažili s obeťami alebo časťou obetí. Príklad: Vieš, vtedy, na Jožove narodky, keď sme sedeli pod orechom. Problémy však v tomto prípade nenechajú na seba dlho čakať, preto je vhodné mať komplica.

2. Komplic. Skvelý pomocník. Buď sa dá získať dohodou, pokiaľ ide o vtip, alebo sa dá sám oklamať. Jedného človeka ľahšie oklamať ako celý dav. Je nutné vziať si nedobrovoľného komplica na mušku a nasadiť mu chrobáka do hlavy. Najlepšie je vytvoriť u neho falošné myšlienky. Preto je za komplicov najlepšie vyberať si ľudí inklinujúcich k alkoholu, ktorý majú po spoločných chatách a záťahoch poškodenú pamäť. Tak môžeme pokračovať v našom začatom klamstve. Pr.: Vieš, vtedy, na Jožove narodky, keď sme sedeli pod orechom. Vtedy, keď Peťo robil striptíz sme videli ufo. Reakcia: Á, Peťov striptíz, niečo sa mi marí. Rybka zabrala. Pre komplikovanejšie prípady si treba vyhliadnuť viac komplicov, ktorý v hodnej chvíli z viacerých zdrojov jednohlasne potvrdia vašu verziu.

3. Dôkazy Stokrát opakovaná lož je pravda. V podstate je pravda až príliš relatívny pojem. Pravda je to, čo si myslí väčšina. Pravda je pojem, ktorým sa najčastejšie oháňajú klamári. Nie je ťažké spraviť z lži pravdu, stačí o nej presvedčiť väčšinu ľudí. Dôležité je však správne vybrať tému klamstva, ktorá je neoveriteľná hmatateľnými dôkazmi. Pozor na dôkazy! Buď ich vyrobte, ale si dávajte pozor, aby žiadne neboli.

4. Príprava a timing. Zložité lži si vyžadujú dlhú prípravu. Je veľmi dôležité správne odhadnúť náročnosť lži. Narýchlo zbúchaná lož môže vybuchnúť príliš skoro a celá príprava vyjde nazmar. Pridlhá príprava zas môže znamenať prešvihnutie termínu a pušný prach v (ná)loži sa stane neškodným. Správnu prípravu a timing človek získa skúsenosťami.

5. Pamäť. Svoje lži si treba pamätať. Je to ako hrať šach so zavretými očami. Najmä ak sa pokúšate za pomoci malých lži dospieť k niečomu väčšiemu. Pozor, aby ste vlastné klamstvá nezabudli. Odporúčam tréning vo forme opakovania lží. Klamstvá si možno aj zapisovať, hoci ja takúto metódu veľmi neuznávam. Správny klamár má mať pamäť ako slon. A musí sa naučiť tiež klamať o tom, že si pamätá svoju lož. Pr.: Povedz vtedy, jak sme to ufo videli na Jožových narodkách. Správna reakcia: Ale, veď to povedz ty, ty vieš lepšie rozprávať príbehy. ;)

DOKLAMANIA.


Vysoká škola klamárstva | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja to nazývam metódou trvalej kvapky...
    Súhlasím s tým čo si napísal... Vystihol si podstatu "masového odžubovania"... :-))
    publikované: 20.03.2008 19:54:41 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. diky
    kvapka "vydzube" do kamena dieru;)
    publikované: 21.03.2008 01:13:47 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a, ze stomatolog
    citujem "Preto je za komplicov najlepšie vyberať si ľudí inklinujúcich k alkoholu, ktorý majú po spoločných chatách a záťahoch poškodenú pamäť."...snad som sa nestal len obetou :)
    publikované: 29.04.2008 08:40:00 | autor: faktura (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014