?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dedinská láska

Raz to tak skúsiť. Viem, teraz je už neskoro. Ale keby sa svet na chvíľu pozabudol a točil sa naopak, to by som to isto skúsil.

Bola by si moja susedka, naše mamky nejaká vzdialená rodina, ako všetci na dedine. Zatiaľ čo by naši otcovia pili pivko pred Jednotou, chodila by moja mamka k tvojej na kávu a na teplú bublaninu, niekedy aj poháriček likéru. My by sme zatiaľ naháňali morky po dvore a olievali sa ľadovou vodou zo studne.

A potom by sme spolu chodili do školy. Nie spolu, vedľa seba, fúúúj, babýýýý! Veď si susedka a mamka mi prikázala dávať na teba pozor, keď som o celých sedem mesiacov starší. V škole by som ťa však už ťahal za vlasy a vysmieval sa z tvojich pieh.

Na strednej by som však zas začal doliezať. Ráno by ťa do mesta vozil ujo, zatiaľ čo ja by som v buse ostal sám. Bez teba. Večer by som už ale čakal na okne, kedy ťa ujo dovezie z klavíru alebo z tanečnej. Na tajňáka by som ťa potom vodil za dedinu do starej stodoly fajčiť otcove marsky a neúnavne by som skúšal dostať sa ti pod to krikľavožlté tričko. A ty by si ma rovnako neúnavne odbíjala.

V piatok by sme chodili na zábavu do krčmy, kde každý každého pozná. Vždy by som sa opil a pobil sa Števom z horného konca, ktorý má Jawu 250 a chytá ťa pri slaďákoch za zadok. A vždy by si sa so mnou preto do nedele nebavila. Niekedy aj do pondelka.

Vtedy by som vždy tajne z okna sledoval, ako v sobotu okopávaš záhradku a keď si myslíš, že ťa nikto nevidí, vyzlečieš sa do podprsenky. A v nedeľu by som zas ráno čakal vyobliekaný na okne a keď by som ťa zazrel zaspatú a voňavú vychádzať s modlitebnou knižkou pod pazuchou, počkal by som presne 46 sekúnd a na drevenom mostíku by som ťa vždy dobehol.

Raz v stredu by som šiel po teba na klavír s ružičkou v ruke, no videl by som ťa už len nasadať na Števovu Jawu. A zatiaľ čo ja budem stáť dve hodiny na zastávke ako blbec, jeho v stodole pustíš pod tričko. Aj inde. A ja si natruc začnem so Števovou prsnatou bývalou. No a v piatok ho aj tak zbijem.

Krásny to dedinský život. Škoda, že som mestský typ.


Prerastené dieťa | stály odkaz

Komentáre

  1. fíha..do podprdy ?
    Tiež by som sa kukal :)
    Oné,17 - 19.6 sme v Lomnici..pán porké je doma ?
    publikované: 10.06.2008 15:28:52 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no
    mozno bude pan porke doma, mozno nie. este nevie, aky nazor na to budu mat v skole. ale hadam hej. vybehneme na desinku teda, nie?
    publikované: 10.06.2008 15:42:26 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tož,ak bude pán porké doma..tak to je jasné ;)
    publikované: 10.06.2008 15:49:47 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  4. nemozem sa dockat
    ;)
    publikované: 10.06.2008 16:36:37 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :)
    juj, pripomenul si mi moju mladost na dedine a veru, mala som super suseda, aj spoluziaka, aj...:))))
    publikované: 10.06.2008 19:03:18 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :)
    ani si nevieš predstaviť, ako mi to vylepšilo náladu... musela som sa usmievať....
    publikované: 16.06.2008 02:27:13 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. dedina = stavanie majov
    ...to by som este chcel zazit :)...to bola ludova slovesnost jak svina
    publikované: 20.06.2008 12:44:16 | autor: faktorial (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014