?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V úvodzovkách

Žijem si tu. Pokojne, v mieri. Skoro ako Vianoce. Lenže každý má čo skrývať. Krivé zuby, nohy, charaktery. Všetci tu parafrázujeme život a tvárime sa, ako to je veľmi naozaj. Teda, jasne, že TY nie. To len ja si žijem v úvodzovkach.
Keď si to tak vezmem, som na smiech. Asi najviac sebe. Možno iba sebe, keďže navonok vediem úplne usporiadaný život. Nemal by som byť nikomu na smiech, možno tak na plač. Veď uznajte sami.

Počúvam mainstreamový underground, kupujem si značkové veci, ktoré nemajú vyzerať ako značkové, nadávam na mc donald a potajme žujem dva čízy. Prosto na smiech. Človek už nedokáže byť úprimný ani k sebe.

V mojej svetlej budúcnosti mám asi tak jasno ako analfabet v Tolstom, jednoznačné som si vyhranil názory na rozličné veci...na hudbu, vieru, svet, lásku,...no tie hrany sú také tupé ako Lobove texty.

Treba sa prispôsobiť, treba prežiť. Nechaj vyniknúť svoj vkus (ale tá čiapka ti aj tak nesedí), vyjadri svoj názor (ale len ak sa zhoduje s mojim), kašli na pravidlá (ale len na tie, ktoré nie sú proti pravidlám). Na smiech. Na plač.

Skrátka je to tak. Pretvárka našej spoločnosti už dávno zabudla, na čo sa vlastne pretvaruje a ako vyzerá v skutočnosti. Len hráme svoje roly a citujeme predpísaný text. Žijeme si v úvodzovkách. A možno len ja.


Tento článok o ničom a súvisiacich veciach je zatiaľ príliš krátky (tzv. "výhonok"). Môžeš pomôcť celému svetu rozšíriť ho tak, že hore klikneš na záložku "dohoniť" (alebo alternatívne sem) a dopíšeš alebo zmeníš text. Alebo sa na to rovno vykašli, veď kto by to čítal.

Nahnevaný mladý muž a iné to už nebude | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    a vies, ze tomu celemu rozumiem, obcas sa tie uvodzovky zdvoja a javia sa ze sa vynulovali , to potom zacinam byt pech.
    Takze ak by som vedela dohonit, tak len tym smerom to :)
    publikované: 15.10.2008 23:02:33 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. preconie...
    ja si zas pravidelne postavim hrad a ked by som sa don uz, uz mohol nastahovat, tak si ho s nejakou prazvlastnou, maniodepresivnou rozkosou rozkopem na marne kusky... a potom, ze si nemam byt na smiech... :))
    publikované: 15.10.2008 23:19:52 | autor: yossarian (e-mail, web, autorizovaný)
  3. diky,
    slecny;)
    publikované: 15.10.2008 23:23:04 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. je pravda,
    že svet stratil vlastnú tvár a kedže ani my nechceme vidieť tú svoju, radi ju strkáme do piesku pred celým životom... je ťažke bojovať proti vlastnému skutočnému obrazu, že?:))
    publikované: 15.10.2008 23:24:25 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  5. hurá,Ty žiješ ! ;)
    publikované: 16.10.2008 06:33:57 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. pre seba prekladam,
    vytraca sa poctivost, k sebe a voci inym, povedat pravdu zoci-voci nie je lahke. ale ked sa to podari tak kvalita zivota stupa. som optimista :)
    publikované: 16.10.2008 07:55:39 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014