?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zakázané myšlienky

Sám si si ich zakázal. Myšlienky, ktoré blokuješ, aby si bol normálny. Myšlienky masového vraha a najhoršieho perverzáka zapečatené, napevno, olovom. Lebo v hlave sú najslinejšie zámky. Zámky, ktoré môžeš hocikedy odomknúť a vtedy je to celé v péčku. A prečo o tom píšem? A prečo nie?

Človek rozmýšľa. Ja som človek. Niekedy rozmýšľam. A uvedomujem si množstvo zablokovaných myšlienok, uličiek zapečatených lepšie ako niekdajšie varšavské geto. Myšlienky zoradené do nápravných stredísk rôznej ostrahy. Od myšlienok na kamošovu frajerku až po...to sa ani nedá vysloviť. Koľko zverstiev je v každej hlave. Zablokovaných. Našťastie.

Až je smiešne, že človeka od šialenstva delí len nejaký trápny visiaci zámok v temnej uličke synapsií. A treba sa ich báť. Lebo v šedej kôre mozgovej máme každý nie len lovca či zberača. Ako má však potom človek spoznať sám seba, keď niektoré veci sú mu samým sebou zakázané? Ako sa má nebáť sveta, smrti, tmy či písomky, keď naveky je odsúdený na život v strachu pred sebou?

Človek rozmýšľa. Ja som človek. Niekedy rozmýšľam. Nemal by som asi tak často.


Dospelé problémy | stály odkaz

Komentáre

  1. múdro píšeš
    nerozmýšľať,nerozoberať,nehĺbať,nerýpať a život je hneď dýchateľnejší
    publikované: 26.01.2008 13:36:58 | autor: pod altánkom (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. .
    nemoze sa spoznat . Ak by sa poznal nudil by sa :)
    Je otazne , ci zakazane myslienky by po prepusteni zostali zakazanymi ..
    Ale inak aj ja viem o svojich zakazanych temach , celkom paradoxne tym ako som pozerala filmy o utrpeni a vnimala co by ublizilo mne , skoro by som objavila nechutne muciace metody ..fuj, tak sup ho pod poklicku
    publikované: 26.01.2008 13:40:21 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tiez mam take :)
    publikované: 26.01.2008 14:37:29 | autor: exlibris (e-mail, web, autorizovaný)
  4. je to zvlastne..
    ano..vela z nas..z nasej osobnosti skryvame, pretoze pre nas znamenaju urcitu hrozbu, ale i tuzbu navzajom. Bojime sa ich co i len vyslovit nahlas..lebo sa to nepatri. Ale natolko sme si na to zvykli, schovat ich niekde hlboko, ze uz clovek ani vlastne nevie co moze a co nie..
    publikované: 26.01.2008 15:36:58 | autor: Miselka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014