?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvé rande 2

Alebo dilemy a skúšky. (Článok, čo som omylom uverejnil včera na mojej stránke a nechcem vás oň pripraviť. Prišli by ste o veľa.:)

Prvé rande, hm. Ja napríklad som mal prvé rande s mojou milovanou po vyše roku vzťahu. Len ja, ona, deka a Samberg. Ťažká romantika. :) Ale teraz budem písať o prvých rande vo všeobecnosti. Minule som bol svedkom prvého rande vo Švédsku a zistil som, že to funguje všade rovnako.

Prídu. Ona - zúfalo sa snaží vyzerať, že to neberie príliš vážne, že si vôbec ale vôbec nezobrala najnovšie tričko a rifle, v ktorých má najkrajší zadok. On - umyté vlasy, na ktoré potreboval hodinu, aby vyzerali nedbalo, na trikrát umyté zuby a dve žuvačky v ústach; oblečenie starostlivo vybrané, aby v ňom vyzeral dobre, ale pritom si zachoval svoj "look".

Posadia sa, odsunie jej stoličku, ako keby boli v hoteli Ritz a nie v lacnej krčmičke a akoby ten opitý pán za pultom bol nejaký prvotriedny someliér. Tak teda objednávka - prvá ťažká úloha. Ona by si najradšej dala pivo, ale to dámy nerobia. Tak teda minerálku. A neperlivú. On by si dal najradšej vodku. A dvojitú. Na prelomenie ľadov. Ale to neprichádza do úvahy. Tak dilema - pivo abo kolu. Nakoniec si aj tak dá pivo, len aby nevyzeral mäkko. A ona dobre, že nepraskne - to malo byť jej pivo! Tak ale na ďalšiu rundu si dá víno, je to isté.

Tak on si teda vychutnáva jej pivo a snaží sa vytiahnuť tie najlepšie vtipy. Potom mu to dôjde a zo sŕkania minerálky ju vyruší otázkou: "Povedz mi viac o sebe." Najprv sa okúňa, ale potom, samozrejme, spustí. Je toho dosť. On si zatiaľ ticho pije pivko a sleduje najmä miesto, odkiaľ slová vychádzajú. Nie hlavu, ale hrudník. Stále si hučí do hlavy: "Do očí! Do očí! Ty debil." Niet však pomoci, keď ona má také božské kozy.

Potom rozoberajú všetémy: rodinu, školu, záľuby, počasie. Nudná diskusia. A on hreší, že nevie názvy súhvezdí po latinsky alebo aspoň hrať na gitare. Tak ale veď spomenie aspoň to, že tri roky na základnej bol v rádiokrúžku. Nevyšlo. Trápne. Nevadí, ona už dávno zabrala. Pre baby to je jednoduchšie, oni nemusia nikoho zbaliť, im sa stačí nechať zbaliť. Každopádne, ona sa nechala. Možno aj vďaka vínku. "Kto to zaplatí?" Konečne spoločná myšlienka. A možno predsa kvôli tomu vínku a pivu. Druhá skúška - dotyky.

"Prečo som si ja puk sadol oproti. A prečo vyrábajú také dlhé stoly?" To mu znie v hlave, keď sa márne snaží uchopiť jej ruku, ktorá sa hrá so zožltnutým prepáleným obrusom. A do tretice to vyšlo. Obom sa to páčilo, ten dotyk. Možno aj pre ten alkohol. Po alkohole sú krajšie oči. A tak do nich už nemá problém pozerať. Ona však po chvíľke odtrhne ruku, však je nejaká dáma, žiadna štetka, čo si nechá obchytávať ruku na prvom rande.

Ona ide na wécko, príroda volá. Ale trošku to robí aj preto, aby v zrkadle oproti videla, či sa jej obzrie za zadkom v tých super džínach. Obzrel sa. Mission acompished. Vráti sa a je to tu, zaplatené. On to zaplatil, lebo vedel, že bude aj ďalšie rande. Aspoň môže odvetiť, keď skromne povedia tie jej pekné oči: "To si nemusel." "Nevadí, ty zaplatíš nabudúce." A obaja sa mäkko usmejú. Možno aj kvôli tomu alkoholu, čo i úsmevy robí mäkššie. Odchádzajú. Obaja spokojní, obaja však ešte majú dosť, čo by chceli. V stredu po škole. Ona hneď zavolá najlepšej kamoške, on sa vráti a dá si svojú zaslúženú vodku a povie: "A ani mi netrabalo tie názvy súhvezdí."


Prvýkrát | stály odkaz

Komentáre

  1. No neviem ako väčšina
    ale ujo teide si vždy na rande dal pivo,desinu.
    A či to bolo v pube,krčme či Puerto Palace nikdy som neponúkol stoličku.Teda,na začiatkoch,potom som už musel :)
    publikované: 26.03.2007 15:31:20 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. preconie, vaz si to
    ze som precital tak dlhy clanok :))))
    publikované: 26.03.2007 16:05:07 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pekne
    pekny clanok, konecne som si nieco precitala az do konca...
    publikované: 26.03.2007 18:23:39 | autor: angelika (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :))
    take lahke jarne divadielko :)
    publikované: 26.03.2007 18:42:51 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :) páčilo sa
    vieš, že ani ja som na začiatku žiadne rande nemala? ale rada som sa nechala poučiť ;)
    publikované: 26.03.2007 19:03:21 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Moji mili,
    dakujem vsetkym. netopiera vitam naspat medzi zivymi, angelike dakujem za krasny kompliment a vsetkym ostatnym, ze sa zastavili. ;)
    publikované: 26.03.2007 19:19:20 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. tss tss :))
    publikované: 26.03.2007 19:34:58 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  8. .
    mne sa to taky lubilo :)
    publikované: 26.03.2007 21:26:53 | autor: gothicc (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. je to tak
    aj moje rande so sucasnou...zacala to vodka...a ona pritom nepije...predtym cigareta v UNIQu (a to vobec nefajcim)...ona bola smutna, ze fajcim, ja smutny - ze si dala vodku aj ked vobec nepije...tak sme sa navzajom polutovali a bolo ;)

    velmi pekny oddychovy clanok dadko
    publikované: 29.03.2007 14:39:31 | autor: fa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014