?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapor

Som kapor. Nemý hlupák na dne rybníka. Hlboko v bahne si len tak ležím na boku.
Žiabre sa pomaly hýbu, zaťažko mi je už aj poriadne dýchať. Ležím a nechávam na seba padať bahno. Potichúčky a pomaličky sa nechávam zahaľovať drobnými čiastočkami bahna, ktoré si v mútnej vode poletujú ako spomalený záber snehu.

Ležím a rozmýšľam. Letargia mi znehybňuje plutvy a pre to všetko svinstvo nad sebou nevidím hviezdy. Aspoň tým pravým okom. To je oko smerom k hladine. Žiadne vznešené vyhliadky na budúcnosť, žiadne radostné nádeje. Len zamútená voda.

To ľavé oko zas pribité ku dnu. Pribité spomienkami. Pribité myšlienkami. Pribité pevne kotvou minulých dní. Zabetónované v čase, zauzlené v časovej slučke nekonečnosti.

A žiaden tieň šťuky na obzore. Žiadna šťuka, čo by rozvírila bahno na dne. Čo by zožrala nekonečné úvahy zbytočnejšie než električka bez koľajníc.

Len potichu čakám, kedy sa zo mňa stane uhlie. A neskôr možno ropa. No a pri troche šťastia ma niekto ovalí kladivom, odreže mi hlavu a vyberie vnútornosti, naseká pekne na kopýtka a v trojobale hodí do vriaceho oleja.

Dospelé problémy | stály odkaz

Komentáre

  1. Tak Ta sníš vo kladivu a srp co?
    Víš co je srp, to je kosák. Né, žádnej Husák ani nic podobnýho.Miloval jsem Milouše Jakeše! Když jsem se přiznal, tak mě skoro zabili! jenže jsem nestačil doříct, že poslouchat báječnou češtinu a celkově rétorickou průpravu. Šustr byl taky dobrej, ale, podle mně na Biľaka neměl!Dubček fajnovej, srdcem Slovák, zabili ho povětrnostní podmínky u Humpolce, kde běžně jezdím stovosumdesát i za intezivní závlahy, je pravda, že nejsem řidič ze vlády.Stane se. Zednářský lóži granát adjustovanej do ruky vložím, takovej jsem magor. Mejdžrem jsem byl taky, i poloviční kolonel jsem byl. Teď rád jezdím na kole a honím turisty po dálkovejch přechodech. Zlý jazyky tvrděj, že spíš ženský. Teď nevím jak s těma přechodama. Podle mně je menopauza naprosto něco přirozenýho. Nevidím na tom nic neslušnýho. I když v práci se na mně usmívaj takový kočky, že mám poblém pracovat zodpovědně:-)))
    publikované: 17.11.2009 22:52:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ja by som ta rada,
    ..kapra mam rada.Potriet kecupom zdnuka,plnit slaninkou, cibulkou, klobaska, do alobalu a sup do pece..pacilo by sa?! o)) ;-))
    publikované: 17.11.2009 22:55:47 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Porkézop...
    máš ty ale skvelé ezopovské zmýšľanie... (-:
    publikované: 18.11.2009 00:32:27 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. kopytka
    prinasaju stastie, a blizia sa vianoce. vdaka, ze sa ponukas ;) :)) a pripominas. rada som k tebe zasla, preco nie? a ked chces, tak sa chyt mojej plutvy a podme do cistejsich vod ;) :) predsa aj slniecko je mile, uz vykuka ;)
    publikované: 18.11.2009 13:52:49 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. .
    nebud kapoor :)
    publikované: 19.11.2009 11:10:56 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  6. vianoce
    kapre su na vianoce ziadane... tak neprepadaj letargii, vsetko dobre dopadne ;)
    publikované: 09.12.2009 13:04:01 | autor: faradentoza (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014