?...preco_nie...?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo nie?

Píšem si denník? Píšem. A číta ho niekto? Áno. Dobre, ale ona sa neráta, okrem nej? Nie. A prečo nie?

A tak to tu vzniklo, však veď vyskúšame a uvidíme. Či sa niekto chytí. Alebo aspoň lapí. Asi sa najprv patrí predstaviť, tak prečo nie?

Som. A som rád. A som rád, že som. Som chlapec. Vraj už mám byť mužom, ale to teda fakt nie, ďakujem. Ale bojím sa, že sa ním stávam. Minule som fakticky obišiel mláku namiesto toho, aby som ju preskočil. To preto, že keď ju preskočím, tak sa na mňa všetci pozerajú ako na blbca. Prečo, to neviem. Asi si myslia, že som pozadu, ale ja pritom tajne viem, že mám obrovský náskok. Aj preto, že si vždy radšej poviem prečo nie ako prečo.

Často odbočujem od témy. Možno až príliš často. Možno aj častejšie, ako na poľnú cestu. Ale nie, zas až tak často nie. Hlavné je, že odbočujem čoraz menej, čo zo mňa robí dospelejšieho. Ale ja nechcem byť dospelým. Prečo nie? Preto. Preto, lebo sa nevyznám v dospelom svete. Ani v tom detskom sa síce nevyznám, ale tam sa mi to vždy nejak prepečie. Nikdy nechápem, prečo dospelí klamú. Jasné, že aj ja klamem, však z toho v podstate žijem. Ale to hrám len takú detskú hru. A oni to myslia vážne. A klamú najmä seba. To je asi to najťažšie.

Napriek všetkému, aj deti musia jesť, takže ja idem. Ak to tu bude čítať nejaké prerastené dieťa, nech sa len ozve. Nech nie som sám. Lebo keď ste to dočítali až sem, tak viem, že nie som.

Keď to výde, od zajtra začíname na ostro.


Prvýkrát | stály odkaz

Komentáre

  1. no tak si nieco
    medzi dietatom a dospelym...pubertak :)))
    tesim sa na dalsi clanky...prerastene dieta :)
    publikované: 06.02.2007 17:38:29 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Diky
    Vdaka netopierik..
    publikované: 07.02.2007 16:40:50 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. vediet byt deckom je jednoduche
    a klamat skusa kazdy, pritom klame seba. mlaky, hmmm, ked zastanes pred mlakou a dobre pozries ten svet na ruby, tam je pravda, preskocit pravdu, obist pravdu co je lepsie?...asi si zabudol a nechces do nej vliezt.pravdu povediac asi nik z nas! videl si ten stastny plamienok v ociach deti, ktore sa vtrepu do mlaky?... ostanu v nej stat a nadobudnu stav totalnej blazenosti, kym nedojde mama, oco a nevytrieska ich...za pravdu sa plati, plati... a to je strach nas qvazy nedospelych deti, ze sa dozvieme nieco, co neunesieme...co tam nejaky laskavy buchnat od mamy, od otca!to je pohladenie...tie ine udery...to je...
    publikované: 07.02.2007 18:30:27 | autor: slnecnica (e-mail, web, autorizovaný)
  4. musim sa ti podakovat
    za to, ze si ma dokopal porozmyslat nad vyznamom mlak a ich dosahu na poznanie pravdy...akosi som zabudla!
    publikované: 17.02.2007 22:31:49 | autor: slnecnica (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    prerastené dieťa zdraví prerastené dieťa....
    publikované: 20.02.2007 21:13:50 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :)
    niekedy by som chcela zostať dieťaťom, aby som mala krajší svet a hlavne pohodlnejší..., svet dospelých je plný klamstiev, podrazov...nie, že by bol plný len tých negatívnych vecí, ale detský svet je svetom snov :)
    publikované: 04.03.2007 19:09:34 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014